Telefon: 026-27 19 12 

Här byter Nils Dahlberg och Fredrik Linderstam bälgarna på vattenskärmaskinen.

Här byter Nils Dahlberg och Fredrik Linderstam bälgarna på vattenskärmaskinen.

Förebyggande underhåll på vattenskärmaskin i Söderfors

Publicerad: 28/4, 2017

SITAB i Söderfors har under dagarna haft ett förebyggande underhållsstopp på sin vattenskärmaskin.

- Detta stopp är ett måste för att byta ut slitagedelarna så vi inte får oplanerade stopp, berättar Fredrik Linderstam, operatör vid vattenskärmaskinen.

Vid stoppet så byts bland annat bälgarna på maskinen och även packningarna som sitter i pumpen som levererar ett vattentryck på 3600 bar.
- Vattenskärmaskinen är ett måste för oss. Nästan all plåt som vi sedan använder vid tillvekningen vattenskärs först, berättar Daniel Hillgen, verkstadschef på SITAB i Söderfors. Med vattenskärmaskinen kan vi skära många typer av material t.ex. sten, glas, gummi och så klart stål. Vi kan skära upp till cirka 350 millimeter tjockt material. Arbetsytan är 4000x2250, tilläger han.

Se alla nyheter »

Sitab tillgodoser industrins behov av specialtillverkade komponenter, reservdelar, reparationer, och service. Med 60 anställda och moderna samt välutrustade verkstäder i Sandviken och Söderfors. Kunderna är både mindre och större företag i första hand inom stål- och pappersindustrin med både nationell och internationell verksamhet.

SITAB - Sandvikens Industriteknik AB, Blixtvägen 18, Box 261, 811 91 Sandviken. 026-27 19 12

Hitta till oss »

Alla rättigheter reserverade Sitab © Producerad av Precis Reklam i Yodo