Telefon: 026-27 19 12 

Sitab i Sandviken bygger ut

Sitab i Sandviken bygger ut

Sitab i Sandviken bygger ut

Publicerad: 10/11, 2015


Industriteknikföretaget Sitab som finns i Sandviken och Söderfors har det senaste året byggt ut sin fastighet på Lövbackens industriområde i Sandviken rejält. Detta för att höja både kapacitet och logistik samtidigt som att förbättra arbetsmiljön.

Hög arbetsbelastning och avancerade uppdrag i kombination med stora investeringar i maskinparken har gjort att det framgångsrika teknikföretaget blivit tvungna att expandera.
– Vi har byggt ut med 600 kvadratmeter så nu har vi strax över 2500 kvadratmeter som dessutom är välplanerade för vår produktion, berättar Emil Holmström, platschef på Sitab i Sandviken. Vi har egentligen varit trångbodda i många år och behövde framför allt mer verkstadsyta.

För tre år sedan köpte Sitab upp grannfastigheten och kunde lägga delar av produktionen där.
– Det var inte helt lyckat att vara på två ställen men förra året kunde vi stycka av tomten så att vi kunde bygga ut våra egna befintliga lokaler för att nu få allting under samma tak. Vi får bättre logistik i hela verksamheten, med egna avdelningar för olika typer av materialhanteringar. Dessutom har vår stora skärmaskin fått en betydligt bättre placering.

I dag arbetar 40 personer på Sitab i Sandviken och både personal- och miljöfrågor ligger ledningen varmt om hjärtat.
– Extra kul är att vi i samband med detta håller på att installera en ny ventilationsanläggning med en grym kapacitet. Den återvinner även värmen i lokalerna så det kommer att bli ett rejält lyft för både personalen och miljön, säger Emil.

Köpare av fastigheten som ligger på den avstyckade tomten är Gästrike Lack som varit hyresgäster sedan 90-talet.
– Så nu får de också allting under samma tak. Tidigare hade de en del av sin verksamhet hos Bilbolaget inne i Sandviken så det här känns som en riktigt bra lösning för bägge parter. Emil medger att sommaren varit tuff då Sitab dels haft stora underhållsarbeten åt industrin samtidigt som man haft en hög produktion och arbetat med att iordningställa lokalerna.
– Jo, jag har nog jobbat dubbelt under stora delar av sommaren men samtidigt har personalen ställt upp på ett grymt sätt. Därför känns det nu riktigt skönt att vi fått grejerna på plats så kan lokalerna invigas lite senare i höst.

Se alla nyheter »

Sitab tillgodoser industrins behov av specialtillverkade komponenter, reservdelar, reparationer, och service. Med 60 anställda och moderna samt välutrustade verkstäder i Sandviken och Söderfors. Kunderna är både mindre och större företag i första hand inom stål- och pappersindustrin med både nationell och internationell verksamhet.

SITAB - Sandvikens Industriteknik AB, Blixtvägen 18, Box 261, 811 91 Sandviken. 026-27 19 12

Hitta till oss »

Alla rättigheter reserverade Sitab © Producerad av Precis Reklam i Yodo