Telefon: 026-27 19 12 

Reparation av AOD toppen påbörjad.

Reparation av AOD toppen påbörjad.

Sitab renoverar AOD topp

Publicerad: 23/11, 2016

Sitab fick nyligen uppdraget att renovera en AOD topp av stålverket på Sandvik.


En AOD topp används vid framtagning av flytande stål och sitter som en kona på AOD burken när man tömmer den på de flytande stålet. De töms i en skänk. I AOD toppars arbetsmiljö är det mycket hårt slitage och därför behöver de renoveras i jämna mellanrum. Sitab fick nyligen i uppdrag av stålverket på Sandvik att renovera en AOD topp.


Under vecka 46 kom den slitna AOD Toppen till Sitabs lokaler för reparation och det tar cirka 4-5 veckor innan den är redo att skickas tillbaka till stålverket på Sandvik.


– Hela överdelen kommer att bytas ut mot ny plåt samt en tredjedel av den undre delen kommer också att bytas ut mot ny frisk plåt, säger Martin Holmström, som arbetar operativt i verksamheten. Delarna till detta skärs ut i den egna skärmaskinen och färdigställs i kantpressen, även den i egna lokaler.


Sitab utför kontinuerligt underhåll och service för Sandviks räkning där de bland annat underhåller och reparerar på plats men också tar fram nya komponenter samt reservdelar.

 

Läs hela och se fler bilder här: http://svenskpress.se/articles/view/sitab-renoverar-aod-topp

 

Se alla nyheter »

Sitab tillgodoser industrins behov av specialtillverkade komponenter, reservdelar, reparationer, och service. Med 60 anställda och moderna samt välutrustade verkstäder i Sandviken och Söderfors. Kunderna är både mindre och större företag i första hand inom stål- och pappersindustrin med både nationell och internationell verksamhet.

SITAB - Sandvikens Industriteknik AB, Blixtvägen 18, Box 261, 811 91 Sandviken. 026-27 19 12

Hitta till oss »

Alla rättigheter reserverade Sitab © Producerad av Precis Reklam i Yodo