Telefon: 026-27 19 12 

Stororder till finsk pappersindustri

Stororder till finsk pappersindustri

Stororder till finsk pappersindustri

Publicerad: 25/2, 2015

Sitab Söderfors har i dagarna börjat leverera en stororder av syrafasta värmeväxlare till den finska pappersindustrin.

Kunden är ett stort europeiskt tekniskt konsultföretag som skall leverera ett komplett system för värmeväxling till en finländsk producent av pappersmassa.
– Vi fick beställningen i slutet av förra året och de första värmeväxlarna har levererat i dagarna, berättar Dominik Slyk som är platsansvarig på Sitab i Söderfors. Den här ordern är på värmeväxlare som växlar dels luft/luft samt luft/vätska. Våra värmeväxlare är de bärande komponenterna i systemet som kompletteras med kanaler och fläktar på plats.

Ordern är på sammanlagt 24 stycken stora syrafasta värmeväxlare och de första levererades i mitten av februari.
– Fantastiskt kul och ganska ovanligt med en sådan här pass stor order, säger "Stenna" Holmström, VD. Den motsvarar årsarbetstiden för två heltidsanställda verkstadsarbetare. Vanligtvis får vi beställningar på en eller ett par värmeväxlare i taget.

Sitab i Söderfors är specialiserade på att göra värmeväxlare till industrin som återvinner värme och tar tillvara energin från både luft och varmvatten där slutkunderna i första hand finns inom process- och stålindustrin.
– Energin kan användas för att förvärma inkommande luft eller vätska i sin egen process eller säljas som fjärrvärme, förklarar Dominik.

 

Se alla nyheter »

Sitab tillgodoser industrins behov av specialtillverkade komponenter, reservdelar, reparationer, och service. Med 60 anställda och moderna samt välutrustade verkstäder i Sandviken och Söderfors. Kunderna är både mindre och större företag i första hand inom stål- och pappersindustrin med både nationell och internationell verksamhet.

SITAB - Sandvikens Industriteknik AB, Blixtvägen 18, Box 261, 811 91 Sandviken. 026-27 19 12

Hitta till oss »

Alla rättigheter reserverade Sitab © Producerad av Precis Reklam i Yodo