Telefon: 026-27 19 12 

Jarko Kovanen på SITAB i Sandviken bockar plåt till ugnsmuffel som skall till stålindustrin.

Jarko Kovanen på SITAB i Sandviken bockar plåt till ugnsmuffel som skall till stålindustrin.

Tillverkning av ugnsmuffel i Sandviken

Publicerad: 28/4, 2017

SITAB tillverkar många olika typer av specialtillverkade komponenter och reservdelar till den svenska industrin. I dagarna började man tillverkningen av en muffel till en ugn för bandhärdning inom stålindustrin.

– När den är färdig kommer den att vara 19 meter lång och väga cirka 4200 kilo, berättar Emil Holmström, VD på SITAB. Det här är en ugnsmuffel i rostfrittstål (253 MA) i tjocklek från 20 mm till 5 mm. Bockningen sker i våran kantpress Beyler PR10 som har en kapacitet på 540 ton. Den kan för övrigt hantera plåt ända upp till 50 mm.

253 MA används till bland annat tillverkning av ugnar, ugnsdelar, hällar, brännkammare, dysor till gas- eller oljeeldade ugnar och komponenter till avgassystem med mera.

Se alla nyheter »

Sitab tillgodoser industrins behov av specialtillverkade komponenter, reservdelar, reparationer, och service. Med 60 anställda och moderna samt välutrustade verkstäder i Sandviken och Söderfors. Kunderna är både mindre och större företag i första hand inom stål- och pappersindustrin med både nationell och internationell verksamhet.

SITAB - Sandvikens Industriteknik AB, Blixtvägen 18, Box 261, 811 91 Sandviken. 026-27 19 12

Hitta till oss »

Alla rättigheter reserverade Sitab © Producerad av Precis Reklam i Yodo