Konstruktion

Konstruktion och produktion

Tillsammans med våra kunder skapar vi konkurrenskraft med hjälp av smarta konstruktionslösningar. Ibland får vi ritningar av kunden och färdigställer konstruktionen utifrån den, men vi kan också hjälpa till att ta projektet från idé till färdig konstruktion.

Tack vare vår långa erfarenhet från olika branscher kan vi bidra med förslag på optimeringar och lösningar som ligger utanför ursprungstanken; idéer som skapats i andra projekt och som kan göra ordentlig skillnad i slutresultatet. Våra experter jobbar med 3D-simulering för funktion och design, vilket gör projektet tids- och kostnadseffektivt.

Från idé till driftsättning

Vi finns med hela vägen från idé till driftsättning om du vill. Ibland finns egna resurser för delar i projektet och då hjälper vi till där det behövs spetskompetens eller helt enkelt en extra hand.

Slå en signal, så tar vi en diskussion!

Konstruktion inom bygg och byggsektorn

Vi på SITAB jobbar ofta även med byggnadsprojekt och är inte begränsade till att jobba mot industrivärlden. Tillsammans med vår samarbetspartner Byggkonstruktören AB tar vi fram balkar, stommar och hela byggnadskonstruktioner. Vi är med i alla delar av processen från planeringsstadiet tills att produkten är färdigställd.

Byggkonstruktören utför dimensionering och upprättar konstruktionsritningar i alla typer av uppdrag. Tillsammans har vi stor erfarenhet gällande konstruktion inom industrier, bostäder, skolor, idrottsanläggningar, vårdanläggningar och andra offentliga byggnader.

Med lång erfarenhet och den senaste tekniken skapar vi flexibla lösningar utifrån kundens unika behov och förutsättningar. Stålstommen kan betraktas som ett byggnadsskelett, som står för dess bärighet och stabilitet. Stålets egenskaper gör att man kan bygga upp komplicerade stommar med smäckrare konstruktioner i jämförelse med andra material. Med en väl genomtänkt stomlösning erbjuds flexibla kontorslösningar där väggarna endast har avskiljande funktion. Vid bostadsbyggande, där planlösningarna är mer permanenta, kan pelare med lätthet döljas i väggarna. För verkstadshallar tar vi även fram traversbalkar.