Om SITAB

SITAB är ett ständigt växande företag

Vi brukar säga att vi får industrins puls att slå och det är inga tomma ord. I mer än trettio år har våra erfarna och licensierade svetsare, konstruktörer och montörer sett till att industrin kan fortsätta producera utan avbrott. Idag finns våra kunder framför allt inom bygg-, stål- och pappersindustri. De vänder sig till oss när de har behov av svetsning, reservdelar och service, men också för tunga, komplicerade lyft och specialtillverkade komponenter.

Fortlöpande utbildning, certifieringar och arbete utifrån aktuella miljö- och hållbarhetskrav är förutsättningar för att vi ska kunna tillgodose våra kunder med allra högsta standard. Mycket av arbetet sker på plats hos våra kunder, men vi har moderna och välutrustade verkstäder både i Sandviken och Söderfors där vi tillverkar allt från reservdelar till industrikritiska komponenter och produkter.

Kompetens

Vi är förvisso ett ödmjukt gäng, men är det något vi kan, så är det grova konstruktioner. Våra licensierade svetsare har full utrustning för el-, MIG-, MAG- och TIG-svetsning och tar sig gärna an dina mest komplicerade svetsuppdrag. Tunga lyft, konstruktion, tillverkning och montage ingår också i vårt utbud, vilket gör att du som kund tryggt kan vända dig till oss för mycket av ditt underhåll.

Hållbarhet

Att arbeta hållbart är nödvändigt för att vi ska finnas kvar som en attraktiv leverantör, arbetsgivare och samhällsaktör. Öppna och ärliga relationer med kunder, medarbetare, leverantörer och andra intressenter ger oss förutsättningar att hela tiden bli bättre inom alla hållbarhetsaspekter.

Det handlar helt enkelt om att identifiera de områden där vi kan göra störst nytta, och fokusera där, utan att tappa vardagens små val i återvinning, materialval och hållbara inköp.

Lediga jobb

Vill du arbeta med några av världens absolut bästa svetsare och industritekniska konstruktörer? Vi söker ständigt efter dig som har det lilla extra och verkligen känner att du ligger i topp inom ditt yrke.

Nyheter och artiklar

När det händer något spännande inom SITAB som vi vill berätta om, så kan du hitta det här. Det är allt från nyheter till artiklar som lägger fokus på hur viktig sektorn för industriell konstruktion är för framtiden i Sverige.