Artiklar

april 22, 2024 18:52
Laserskärning - Sitab.nu

Komplett skärerbjudande med laserskäraren på plats

Ska du skära i kolstål eller rostfritt och kräver hög precision? Då är det SITABs nya, effektiva fiberlaser du söker. Med sina 8 kW klarar laserskäraren tjocklekar upp till 30 mm i kolstål och 15 mm i rostfritt material.

– Med den nya laserskäraren på plats har vi ett komplett skärerbjudande för alla applikationer. Efterfrågan har varit stor från många kunder och vi är väldigt glada över att kunna investera i en så kraftfull skärare. Det gör oss unika, berättar.

Emil Holmström, vd på SITAB

Det finns många fördelar med laserskärning. Tekniken går att använda både på tunna och tjocka plåtmaterial och i rostfritt stål. Tack vare det tunna snittet kan man enkelt skära avancerade detaljer. Skärprocessen skapar inte heller några vibrationer, vilket gör att risken för felskär blir mycket liten. Vidare är det en snabb process som inte kräver någon efterbearbetning. Att skära med laser är en miljövänlig metod, både tack vare den låga energiåtgången och att det blir minimalt med spill.

– Det är speciellt kunder med höga krav på kvalitet, precision och snäva toleranser som har frågat efter laserskärning, men vi tror att den kommer att vara värdefull för alla som snabbt vill skapa snygga, noggranna snitt, berättar Emil. Laserskärning innebär att man skickar laser med hög effekt genom optik. Den fokuserade laserstrålen riktas vinkelrätt mot materialet för att skära det mönster man önskar. Den enklaste skärningen sker från en kant till en annan, men laserskäraren kan också skära spår på själva ytan. Då börjar man med att göra ett hål i materialet där spåret ska börja.

Läs mer om vår laserskärare DURMA HD-F 3015 III – 8 kW här >>