Laserskärning

Laserskärning - Hög precision och kvalitét

När det kommer till att skära i bla. kolstål, aluminium eller rostfritt så är laserskärning en snabb och kostnadseffektiv metod. Metoden ger en högre kvalitét på skärytan än plasmaskärning. Kräver du dessutom en hög precision och snabb skärning, ja då är metoden överlägsen.

Vår 8 KW laserskärare (även kallad fiberlaser) klarar tjocklekar upp till 30 mm i kolstål, 18mm i aluminium samt 15 mm i rostfritt material.

Laserskärning innebär att man skickar laser med hög effekt genom optik. Den fokuserade laserstrålen riktas vinkelrätt mot materialet för att skära det mönster du önskar. Resultatet blir hög precision, snygga kanter och snäva toleranser. 

Den enklaste skärningen sker från en kant till en annan, men laserskäraren kan också skära spår på själva ytan. Då börjar man med att göra ett hål i materialet där spåret ska börja. 

Spela videoklipp

Hur fungerar en laserskärare?

Laserskärning är en avancerad bearbetningsmetod som använder en högintensiv laserstråle för att skära material med precision och hastighet. Den här strålen smälter eller avdunstar materialet och resulterar i en ren och exakt skärning. Detta gör laserskärning idealiskt för att bearbeta både tunna och tjocka plåtmaterial och rostfritt.

Hur tjockt kan företaget skära med laser?

Vår laserskärningskapacitet är imponerande och gör det möjligt för oss att bearbeta olika materialtjocklekar med precision. Vi kan skära metall med en tjocklek på upp till 30 mm i kolstål, 18mm i aluminium samt 15 mm i rostfritt material.

Fördelar med laserskärning

Laserskärning går att användas både på tunna och tjocka plåtmaterial och i rostfritt. Tack vare att kerfen, själva snittet, blir mycket smalt i jämförelse med exempelvis vattenlaser, kan du skära mer avancerade detaljer med laser. Skärprocessen skapar inte heller några vibrationer, vilket gör att risken för felskär blir mindre.  

Varför välja oss för laserskärning?

1. Erfarenhet och expertis: Med många års erfarenhet i branschen och ett team av hängivna specialister är vi ditt val för pålitliga och erfarna laserskärningstjänster.

2. Skräddarsydda lösningar: Vårt team samarbetar nära med dig för att skapa anpassade lösningar som passar dina specifika projektbehov inom laserskärning.

3. Avancerad teknologi: Vi är alltid i framkant när det gäller utveckling inom laserskärning. Våra moderna maskiner och expertteam garanterar hög precision och effektivitet.

4. Prisvärdhet: Vi erbjuder konkurrenskraftiga priser för våra högkvalitativa tjänster utan att kompromissa med resultatens kvalitet.

Fler fördelar med laserskärning

Laserskärning - Sitab.nu

Laserskärning med DURMA HD-F 3015 III – 8 kW Fiberlaser med den senaste teknologin och styrsystem från Siemens.

Frågor om laserskärning?

Mikael Janmicks
Laserskärning, planering,
beredning
[email protected]

Vilken skärmetod är rätt för dig?

Laserskärning är riktigt bra, men kanske är du ute efter vattenskärning eller plasmaskärning istället?